3. alkalommal adtuk át az ÉV SEGÍTŐ HATÓSÁGI SZAKEMBERE elismerő díjat

A Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviselete és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével idén is átadta az Év Segítő Hatósági Szakembere elismerést és díjat a 2016 évi munkákat és hozzáállásokat értékelve a beérkezett ajánlások alapján.. 

A díjjal a kistermelők, családi gazdaságok, vidéki turisztikai szolgáltatók részére nyújtott segítő hatósági munkát és hozzáállását kívánjuk elismerni. A díjra jelölt kizárólag állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal szakembere, hatósági állatorvos, vagy élelmiszer-biztonsági felügyelő lehet.

A díjátadót idén az OMÉK keretein rendeztük, a NAK standján 2017 09 22-én. Díjátadók: Papp Gergely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató- helyettes, Dr. Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium  élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, valamint a NÉBIH képviseletében Dr. Nemes Imre elnökhelyettes, és Szabadkai Andrea a Kislépték Egyesület elnöke voltak. Dr. Bognár Lajos köszöntője után Szabadkai Andrea ismertette a  díj üzenetét, és bemutatta a díjat, melyet idén is neves népművész készített el. A díj minden évben életfa motívummal díszített, ami azt jelképezi, hogy az élet, így a kistermelők, helyi termékek is ezer formában vannak jelen – ahogy az életfák is különbözőek – és mégis az érték amit képviselnek – a kultúra, identitás, bizalom, megélhetés és a vidéki lét gazdagsága – egyetemes. A Kislépték Egyesület tagja a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, így a díj készítők a tagok sorából kerülnek ki. Az idei díjakat mázas kerámiából Kató Balázs készítette, aki Enyingen dolgozik, és a Fehérvári Kézművesek Egyesület tagja.

A Kislépték Egyesület vezetőségének döntése alapján a 3 díjazott:

Dr. Kovács Péter 

Siófok és járása, hatósági állatorvos. Segítségére van a falugazdászoknak a jogszabály értelmezésben, határidők betartásában. A pályázaton induló gazdáknak – kellő szigorával – a pályázatok sikeres lehívását teszi lehetővé. Kérésre a szakmai fórumok aktív szereplője. Dr. Kovács Péter a díjátadón családjával jelent meg, és a díj átvételekor üzenetként a következőket fogalmazta meg: „Feladatunkat a törvényes keretek között, a józan paraszti ész és a lelkiismeretünk szabályai szerint kell végezni.”

  Dr Karsai Zoltán

Szentlőrinc, Szigetvári járás, hatósági állatorvos. Szakmai műhelyeken szívesen aktív szerepet is vállal, hasznos információkkal látja el a kistermelőket. Korrekt szigora maximális segítőkészséggel párosul.  A díjat a díjazott elfoglaltsága miatt Rajczy Román, a Szinergia Egyesület képviselője vette át.

  Nagyné Dr. Molnár Zsuzsanna  

Sopron és járása, járási főállatorvos.Páratlan szakmai felkészültsége mellett, emberségét, rugalmasságát is sorra megtapasztalhatják az ügyfelei, hiszen munkaidő után is lehet hozzá fordulni, elkészült dokumentumokat útközben elviszi annak tulajdonosához. A díjátadón tanulmányai miatt nem tudott ott lenni, részére postán küldjük el a díjat.

Ajánlását a 2017 éves tapasztalatok alapján már MOST is megteheti, a 2018 évi díjátadóhoz 2018. április 30-ig. ONLINE ITT , illetve a Kislépték Egyesület honlapjáról letölthető AJÁNLÓLAP elektronikus visszaküldésével a KISLÉPTÉK EGYESÜLET részére a kisleptek@gmail.com, valamint a 2162 Őrbottyán, Kossuth Lajos u. 23. postacímre történő megküldéssel.

AJÁNLÓLAP (word) LETÖLTHETŐ ITT.

Az összes díjazott SEGÍTŐ HATÓSÁGI SZAKEMBERRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz

Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók
Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Számlaszám: (OTP) 11742049-20343394
Telefon: 06 30 768 8718 | E-mail: kisleptek@gmail.com
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió