Pályázat a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért elismerésre

Az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület (a továbbiakban: EOQ MNB), mint a Földművelésügyi Minisztérium Stratégiai Partnere 2012-ben Közösségi Vándordíjat alapított, amelynek keretében az évente megrendezésre kerülő Terra Madre Világnap alkalmával ünnepélyes keretek között került átadásra a „Közösségi Vándordíj a Hagyományos Termékekért” díj (a továbbiakban: Vándordíj). A Vándordíjat a díjazott egy évig őrizhette meg, melyet elsőként a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje kapott 2012-ben, majd a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület 2013-ban, a Kis-, Közép-és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete 2014-ben, végül pedig A „Bodrogköz Tájmúzeumáért Alapítvány” 2015-ben.

A „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” elismerésre a hagyományos és tájjellegű termékek érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató közösségek (önkormányzatok, önkormányzati társulások, társadalmi szervezetek) nyújthatnak be pályázatot. A Díj hozzájárul azon kormányzati célkitűzés megvalósításához, hogy egyre több hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termék és élelmiszer váljon eredetvédetté és ismertté a fogyasztók körében.
A győztes pályázó bronzból készült emlékplakettet, valamint elismerést igazoló okiratot kap.
A Díjat a Terra Madre, a Hagyományos Terméket Előállító Közösségek Világnapja alkalmából a földművelésügyi miniszter adja át 2016. december 8-án.
A pályázati felhívás és mellékletei elérhetők itt: LETÖLTÉS
A kitöltött pályázati űrlapot nyomtatott formában (2 példányban) és elektronikusan kell benyújtani a kozossegidij@fm.gov.hu
 elektronikus levélcímre. A pályázati űrlapot nem szabad  pdf -esíteni, mert elektronikusan, word formátumban töltendő ki!
A pályázatok beküldési határideje (postabélyegző kelte): 2016. november 23. szerda

További részletek: ITT
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

FALUSI VENDÉGASZTALON HALÉTEL »»

Útmutató egy kevésbé ismert lehetőségről
Add a Facebook-hoz

Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók
Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Számlaszám: (OTP) 11742049-20343394
Telefon: 06 30 768 8718 | E-mail: kisleptek@gmail.com
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió