Jogi útmutató

Közösségi ételkészítés, étkezés, étkeztetés kisokos »»

A Védegylet és a KISLÉPTÉK Egyesület közös kiadványa a rendezvények ételkínálásáról, gyermektábor, civil programok étkezéséről, szervezeti és szakmai főzőiskoláról is szól, segítő sablonokkal.  letölthető a Védegylet oldalárot ITT  vagy oldalunkról ITT.  ...
Kistermelői házhozszállítástól a webshopig »»

A Védegylet és a Kislépték kiadásában megjelent kiadványt írta és szerkesztette: Horváth János és Szabadkai Andrea. Ha eddig nem volt ideje betűről-betűre átolvasni a vonatkozó törvények, jogszabályok, rendeletek tömkelegét, már nem is kell megtennie! Tanulmányozza hiánypótló kiadványunkat.  A modern kor és technológia, a fogyasztói trendek megkövetelik ma már az elektronikus fizetés, az online értékesítési módszerek, illetve a házhozszállítás alkalmazását az értékesítés során. A jogszabályok még nem olyan dinamikával fejlődnek, ahogy a technológia,de megpróbálunk fogódzkodókat...
Elfogadásra került a KISTERMELŐI élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlat »»

Hivatalosan is elfogadásra került 2017 nyarán a kistermelői élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutató, mely az FM honlapjáról ingyenesen is letölthető. A hagyomány és rugalmasság elveit is szem előtt tartó, a kistermelők számára kulcsfontosságú dokumentum létrejöttét  a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület kezdeményezte, majd 2014-től a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete vette át a véglegesítés munkálatait az FM és a NÉBIH munkatársainak rendszeres segítsége mellett.  A dokumentum létrejöttét a...
Környezetvédelmi termékdíj – könnyítések a mezőgazdasági termelőknek, kisléptékű termékelőállítóknak »»

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai kollégiumának támogatásával szakmai fórumot tartott a hulladék megelőzés témában 2016. április 28-án a Herman Ottó Intézettel közösen.  A környezetvédelmi termékdíj fizetéssel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a Földművelésügyi Minisztérium részletes válaszokat adott, melyeket egységesen (szövegdobozba helyezve) mutatunk be egy-egy kérdéskör tekintetében. A KIADVÁNY LETÖLTHETŐ ITT ...
FALUSI VENDÉGASZTALON HALÉTEL ÉRTÉKESÍTÉS ÚTMUTATÓ »»

Online kiadványunk, a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai kollégiumának támogatásával megvalósult szakmai fórum kapcsán jelent meg. Az Útmutató LETÖLTHETŐ ITT Az útmutatóban részletezzük azt, hogyan kínálható közvetlen értékesítés során hal tájétel jogszerűen, hiszen nem minősül hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba hozatalának a falusi szálláshely vagy vendégasztal zolgáltatást nyújtó által jogszerűen kifogott hal étkezési szolgáltatásként történő értékesítése.    Amennyiben tagjaink közé szeretne tartozni itt jelezheti szándékát:...
Jótékonysági házisütemény börze »»

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, ilyenkor többen szeretnének másokon segíteni, mint a szürke hétköznapokon. Mindenki azt adja amit tud. Van aki finomakat tud sütni, így süteménnyel támogatja a rászorulókat, illetve ezzel okoz örömet a környezetének. Szabad, vagy nem szabad a sütivel (élelmiszerrel) jótékonykodni magánemberként? A szabályozási környezet a következőket rögzíti: 1. FORGALOMBA HOZATAL - Az élelmiszer ingyenes átadása, tehát a süti adományért, illetve ingyenesen kínálva is forgalomba hozatalnak minősül. A termék előállítója a felelős az általa előállított...

1 | 2 | 3 | tovább

FALUSI VENDÉGASZTALON HALÉTEL »»

Útmutató egy kevésbé ismert lehetőségről
Add a Facebook-hoz

Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók
Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Számlaszám: (OTP) 11742049-20343394
Telefon: 06 30 768 8718 | E-mail: kisleptek@gmail.com
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió