Jogi útmutató

Elfogadásra került a KISTERMELŐI élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlat »»

Több éve dolgozik azon a beterjesztő civil érdekképviselet (Kislépték Egyesület) és az Földművelésügyi Minisztérium, NÉBIH szakemberei, hogy elfogadásra kerülhessen a hagyomány és rugalmasság elvét is szem előtt tartó jó higiéniai útmutató. A munka eredményeként már ingyenesen letölthető az elfogadott szakmai anyag, mely reményeink szerint a biankó mellékleteivel segíti a termelőket a nyomonkövethetőség igazolásában, és segíti a hatóság szakmebereit abban, hogy a hagyományok és az élelmiszerbiztonság egyaránt megvalósulhassanak. Ilyen célból hozta létre Egyesületünk az ezéveb harmadik...
Környezetvédelmi termékdíj – könnyítések a mezőgazdasági termelőknek, kisléptékű termékelőállítóknak »»

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai kollégiumának támogatásával szakmai fórumot tartott a hulladék megelőzés témában 2016. április 28-án a Herman Ottó Intézettel közösen.  A környezetvédelmi termékdíj fizetéssel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a Földművelésügyi Minisztérium részletes válaszokat adott, melyeket egységesen (szövegdobozba helyezve) mutatunk be egy-egy kérdéskör tekintetében. A KIADVÁNY LETÖLTHETŐ ITT ...
FALUSI VENDÉGASZTALON HALÉTEL ÉRTÉKESÍTÉS ÚTMUTATÓ »»

Online kiadványunk, a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai kollégiumának támogatásával megvalósult szakmai fórum kapcsán jelent meg. Az Útmutató LETÖLTHETŐ ITT Az útmutatóban részletezzük azt, hogyan kínálható közvetlen értékesítés során hal tájétel jogszerűen, hiszen nem minősül hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba hozatalának a falusi szálláshely vagy vendégasztal zolgáltatást nyújtó által jogszerűen kifogott hal étkezési szolgáltatásként történő értékesítése.    Amennyiben tagjaink közé szeretne tartozni itt jelezheti szándékát:...
Jótékonysági házisütemény börze »»

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, ilyenkor többen szeretnének másokon segíteni, mint a szürke hétköznapokon. Mindenki azt adja amit tud. Van aki finomakat tud sütni, így süteménnyel támogatja a rászorulókat, illetve ezzel okoz örömet a környezetének. Szabad, vagy nem szabad a sütivel (élelmiszerrel) jótékonykodni magánemberként? A szabályozási környezet a következőket rögzíti: 1. FORGALOMBA HOZATAL - Az élelmiszer ingyenes átadása, tehát a süti adományért, illetve ingyenesen kínálva is forgalomba hozatalnak minősül. A termék előállítója a felelős az általa előállított...
TEÁOR piacszervező, falusi turizmus »»

Folyamatosan gond, hogy a falusi vendégasztal és agroturisztikai szolgáltatók nem tudnak számlázni, vagy nem fogadják el számláikat, mert "nincs a tevékenységre TEÁOR". A kistermelői civil érdekképvislet tagjaként a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége megkérte a hivatal állásfoglalását, melyről ÚTMUTATÓT teszünk közzé. A KSH Tájékoztatási főosztály, Információszolgálat állásfoglalása (2013.06.02.) itt olvasható! Tevékenység TEÁOR...
Gazdálkodói útmutató a zöldítésről »»

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészítette, az ingyenesen letölthető 2015. évi Zöldítéshez kapcsolódó Gazdálkodói Kézikönyvet, mely letölthető a NAK honlapjáról ITT....

1 | 2 | 3 | tovább

3. alkalommal adtuk át az ÉV SEGÍTŐ HATÓSÁGI SZAKEMBERE elismerő díjat »»

A 2018 évi díjátadához már most ajánlon ÖN is Segítő Hatósági Szakembert!
Add a Facebook-hoz

Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók
Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Számlaszám: (OTP) 11742049-20343394
Telefon: 06 30 768 8718 | E-mail: kisleptek@gmail.com
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió