Vissza a listához

2015-03-23
Hírlevél 2015 március II

Tartalomból:
• Szentkirályon szakmai fórum a FALUSI VENDÉGASZTAL. A FALUSI SZÁLLÁSADÁS ÉS ÉTKEZTETÉS, illetve a LAKÁSÉTTEREM szabályairól –jelentkezni 04 13-ig!

·    Csatlakozó szervezeteket várnak a nemzeti parki földek védelme érdekében!
·    Vigyázat! Bűnözői csoport kistermelőket vett célba!

• Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje március végén. PROGRAMKÍNÁLATTAL jelentkezni február 28-ig lehet!
• MAG-, és PALÁNTABÖRZE-KÖVETŐ 2015 - országos
• NAV válasz a HÁZTÁJI FELESLEG értékesítéséről

·   Közgyűlés április 11-én! Kecskeméten.

Hírlevelünkre felíratkozni itt lehet: LINK . Előző hírleveleinket is itt elolvashatja. Napi híreket Facebook oldalunkon olvashatnak: Kisléptékű-Termékelőállítók-Érdekképviselete

 

PROGRAMOK

Március 27-29. Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje LINK 

Március 28-29. /Drávafok – Gyümölcsfák szaporítása – képzés. LINK

Április 11. /Kecskemét, KÖZGYŰLÉS  LINK

Április 06.  országosan Húsvéti Sajtnapok  VIDÉKJÁRÓ tematikus nap országosan LINK

Április 15. / Szentkirály - Falusi vendégasztal és falusi szálláshely és étkeztetés szakmai fórum  LINK

Április 24-26 /Tokaj - OT Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek 25. Országos Találkozója LINK

Május 09. / Füzesgyarmat - IV. Fűszeresek és Kézművesek Vására  LINK

Mag és Palántabörzék országosan LINK 

Hírek

·    A kormány "az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról”címmel törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyűléshez, amelynek vitája jelenleg folyik. A tervezet elfogadása esetén a nemzeti parki igazgatóságok által vagyonkezelt földterületek jelentős része kerülne át a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez, amely lépés véleményünk szerint szakmailag indokolatlan, természetvédelmi és alkotmányos szempontból aggályos. Ezért szorgalmazzuk, hogy a Parlament ne támogassa a tervezetet. Kérjük, hogy olvassátok el a lenti, országgyűlési képviselőknek szóló nyílt levelet, és amennyiben szervezetetek, intézményetek, közösségetek támogatja, akkor csatlakozásotokat egy email formájában jelezzétek az ifarkas@mtvsz.hu címre.
Részletes véleményünk, sajtóanyagjaink megtalálhatóak a következő helyen: http://magyartermeszet.hu/hatteranyagok.html
WWF Magyarország, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége + eddig csatlakozott 60 szervezet.

·    Hiteles termelőtől értesültünk: Egy bűnözői csoportra hívnám fel a figyelmet, akik főleg a kistermelőket célozzák meg. A módszer a következő:
Telefonszámon felkeresnek és kedvező áron kínálnak különböző alapanyagokat (étolaj, cukor, dió, liszt stb.). A fedősztori, hogy gyorsan ki kell üríteniük egy raktárt és nincs hova tenniük, így áron alul értékesítenek. Ezután egy megbeszélt helyszínen, ahol elvileg tárolják az árut, előkészítik az átvételi dokumentumokat. Teljesen szabályos számlát szállítót stb. töltenek ki. De a pénz átvételekor elterelik a figyelmet (rakodás stb. ) és eltűnnek. A mobilszámot lekapcsolják. Egy hasonló esetről találtunk linket véletlenül az indexen a mai nap. Ez egy novemberi eset. A rendőrség ezek szerint azóta sem lépett előre. http://index.hu/belfold/2015/03/14/sok-sok_diot_igert_de_lelepett_a_penzzel/
Valószínű, hogy folyamatosan próbálkoznak, főleg kisebb feldolgozóknál. Általában százezres tételről van szó. Ha ilyen megkeresést kaptok kérlek mentsétek el a hívó számot, adjatok kitérő választ és értesítsetek: +36 30 9669360 köszönettel Megyery Tibor.

 JOGI ÚTMUTATÓK

Megkaptuk a NAV válaszát a HÁZTÁJI FELELSLEG értékesítéséről. LINK 

Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók
Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Számlaszám: (OTP) 11742049-20343394
Telefon: 06 30 768 8718 | E-mail: kisleptek@gmail.com
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió